NXT Learning höjer svenskarnas AI-kompetens

På 90- talet utbildade Dataföreningen svenskarna i pc-teknik. Nu är det dags igen, den här gången är det Artificiell Intelligens som gäller. I en värld där teknik ständigt förändrar spelreglerna, erbjuder AI-Körkortet den kunskap och de verktyg du behöver för att inte bara hänga med, utan leda vägen.

På 90-talet lanserade Dataföreningen PC-körkortet, där 300.000 utbildades i PC- teknik, Windows och Officepaketet. Nu har NXT Learning hjälpt Dataföreningen att producera AI-körkortet för att höja kompetensen hos svenska företag och organisationer i den teknik som spås påverka allas vår framtid.

Svenska företag saknar kunskaper om hur AI kan användas för att utveckla organisationer, företag och dess framtid. ”Företag som använder verktygen rätt kan få en makalös hävstång”, säger Hannes Sjöblad på Techledarna.

Dataföreningens kurs AI- Körkortet är utvecklad i samarbete med flera experter där Professor Fredrik Heinz, ordförande i svenska AI- sällskapet och koordinator för det Europeiska AI-nätverket, är en av dessa.

”Det finns en hel del rädsla i samhället kring de här frågorna. Jag tror att det handlar om att man föreställer sig att ”nu skall de här robotarna ta mitt jobb och jag har inget kvar att göra”. Det man missar här att AI i huvudsak är ett verktyg.” säger Heinz.

Kursen, som är digital, ger efter avklarat test ett certifikat, AI- Körkortet, som bevis för väl genomförd utbildning.

”Kursen är väl genomarbetad och tar upp det som ger företag och organisationer förberedande kunskaper för att påbörja sina AI- resor” säger dataföreningen region östras ordförande Gunilla Almesåker

”Jag hoppas och tror att AI- körkortet kommer att få minst lika stor genomslagskraft som PC- Körkortet fick på 90- talet. Den här kompetensen måste vi minst ha i svenska företag och organisationer för att hänga med i den globala konkurrensen” fortsätter Gunilla

Är du redo att ta steget?